Oudercoaching

Vaak krijgen wij aanmeldingen van jonge kinderen die niet of nauwelijks spreken.

Omdat we jonge kinderen  graag snel willen helpen, hebben wij een programma gemaakt om ouders te coachen hoe zij de spraak-taalontwikkeling thuis kunnen stimuleren, voordat de reguliere logopedie opgestart wordt. De start van reguliere logopedie kan soms wat langer duren, omdat ook wij te maken hebben met een wachtlijst.

Een achterstand in de spraak-taalontwikkeling kan allerlei oorzaken hebben, zoals: meertaligheid, een taalontwikkelingsstoornis (TOS), gehoorproblemen of een achterstand in de algehele ontwikkeling.

Door samen met jou te kijken naar hoe jouw kind contact maakt en communiceert, kunnen wij je helpen om de spraak/taalontwikkeling te stimuleren. Samen maken we inzichtelijk wat de belevingswereld van jouw kind is en hoe we daarbij kunnen aansluiten. Denk hierbij aan de manier waarop je met uw kind speelt, hoe je op jouw kind reageert, maar ook wat jouw taalgebruik is.

De coaching is in schoolvakanties en bestaat uit individuele begeleiding van ouders. Er wordt informatie gegeven en er worden video-opnames van  thuissituaties  besproken. Zo krijg je inzicht in wat je kunt doen om de spraak/taalontwikkeling van jouw zoon of dochter op gang te brengen. Op deze manier kunnen we alvast een start maken en is jouw kind al een eindje op weg, misschien zelfs al voldoende geholpen, voordat de individuele logopedie begint.

Wil je je aanmelden, of wil je liever eerst wat meer informatie, stuur dan een mail naar: info@dekletsmajoor.nl onder vermelding van: Oudercoaching.

Design: Math Made